Ošetrovanie podláh

Na podlahe sa odzrkadľuje kultúra bývania: K čistej domácnosti patria pekné podlahy. O to sa postaráme my leštením. Čo bol predtým komplikovaný proces s mnohými ručnými pracovnými krokmi, je dnes vďaka modernej výbave jednoduchou vecou. Leštením sa podlaha optimálne ošetruje a je odolnejšia voči všetkým druhom opotrebenia. Je rezistentnejšia voči vlhkosti a menej sa znečisťuje. K tomu sa samozrejme pridáva aj optický aspekt – zažiari v novom lesku a zvýrazní sa jej farba. Tu nájdete najdôležitejšie informácie a veľa tipov na odborné ošetrovanie podláh ako aj informácie o leštení a o vhodných ošetrovacích a čistiacich prostriedkoch. Postarajte sa jednoducho o to, aby sa u vás doma všetko lesklo.
Najdôležitejšie tipy na jeden pohľad

Pre dosiahnutie rovnomerného výsledku leštenia sa musia najprv odstrániť staré vrstvy ošetrovacích prostriedkov. Na to sa najlepšie hodí základný čistič Kärcher a teplá voda.
Ak mop pred použitím a nanesením ošetrovacieho prostriedku jemne navlhčite, môžete prostriedok naniesť na plochu rovnomernejšie.
Pre dosiahnutie rovnomerného výsledku leštenia sa musí podlaha najprv kompletne zvlhčiť ošetrovacím prostriedkom. Na tento účel by ste mali viackrát zotrieť plochu v smere značenia. Ošetrovací prostriedok odporúčame nanášať na plochu po úsekoch.
Pre dosiahnutie optimálneho výsledku leštenia nechajte ošetrujúci prostriedok úplne vyschnúť. Ak otvoríte okno, ošetrujúci prostriedok vyschne rýchlejšie.
Pre lesk bez šmúh počkajte po leštení 24 hodín, kým bude podlaha opäť úplne zaťažiteľná (nepresúvajte nábytok).
Po použití leštiaceho stroja vyperte pady pod tečúcou vodou s čistiacim prostriedkom, aby sa zachovali plné leštiace vlastnosti padov. Pady sa môžu prať aj v práčke pri 60 stupňoch.
Leštiace pady sa môžu po ukončení práce uložiť v odkladacom priečinku.