Tvrdý život tvrdé podlahy

Jedným z najviac namáhaných povrchov v domácnosti je podlaha. Každý deň toho musí zvládnuť viac než dosť. Otlačky domácich zvierat, omrvinky zo sušenie, škvrny od kávy zablatené podrážky topánok – to všetko časom podlahu zašpiní. Síce už existujú mimoriadne odolné tvrdé podlahy, ktoré toho veľa znesú, ale aj napriek tomu je vhodné pravidelne dodať podlahe kompletnú starostlivosť. Lebo len čistá a udržiavaná podlaha láka k spokojnému bývaniu. Dôležité je pritom splniť potreby rôznych povrchov. Hlavne ak sa jedná o čistenie, pretože nie je podlaha ako podlaha

Drevo, plast a prírodný materiál: vytierať vlhkou utierkou

Prvý krok je vysatie podlahy. Keď ste odstránili chumáče prachu a omrvinky, príde na rad vlhké čistenie. Parkety, laminát a elastické podlahy sú citlivé na mokro a alkalické čističe. Tu je potrebné vlhké vytieranie zo silne vyžmýkanou utierkou na podlahu. K tomu použite zriedený neutrálny nebo slabo kyslý čistiaci prostriedok. Kto si chce byť istý, že svoju podlahu nepoškodí veľkým množstvom vody, použije jednoducho čistič tvrdých podláh FC 5. Valec z mikrovlákna je automaticky len ľahko zvlhčovaný. Taktiež zároveň prijíma i iné nečistoty, ušetrí toto zariadenie i prvý krok pri čistení podláh.
Obklady a špary: chémia alebo bez chémie

• Mokré stieranie: Voda nepredstavuje pre dlažbu problém. Zubnú pastu a škvrny po varení je možné odstrániť veľkým množstvom vlhkosti.
• Čistenie špár: Použite kyselinu citrónovou zriedenú vodou proti usadeninám vodného kameňa. Je jemnejšia k povrchom než napríklad ocet.
• Opláchnutie: Po čistení kyslými čističmi prostriedkami vždy všetko dobre opláchnite, aby nezanechali zbytky.
• Čistenie bez chémie: Parní čistič, napríklad SC 3 Easyfix, odstráni nečistoty a baktérie spoľahlivo a celkom bez chémie.